Obiščite našo trgovino na Jadranski cesti 27, v pritličju trgovskega centra Marina. ×

Dobrodošli v spletni trgovini MEGAtoner.si - premium kakovost po minimum cenah!

KONTAKTIRAJTE NAS:

Navodila za uporabo kartuš

Spodaj so navedena splošna navodila, ki jih morate upoštevati pri uporabi (menjavi) kartuš za tiskalnike. Postopek menjave kartuše je pri vseh tiskalnikih skoraj enak ali pa zelo podoben. Razlika je predvsem v tem, da nekateri tiskalniki uporabljajo dve, nekateri štiri ali več kartuš.

Priporočila: priporočamo vam, da pred zamenjavo podrobno preberete navodila, ki ste jih dobili v škatli ob nakupu tiskalnika. Prepričati se morate tudi, da ste kupili pravilno kartušo za vaš tiskalnik. Pred nakupom si prepišite podatke s kartuše ali pa ob nakupu pokažete staro kartušo.

Spodaj so navedena splošna navodila, ki se jih morate držati ob uporabi (menjavi) tonerjev za tiskalnike.

Postopek menjave tonerja:

  • Dvignite pokrov vašega tiskalnika, kartuše se bodo samodejno premaknile na mesto, kjer jih lahko enostavno odstranite iz tiskalnika.
  • Če ima kartuša zaščito ali pokrov, potem je potrebno le-to odstraniti in vzeti kartušo iz tiskalnika. Večina kartuš nima pokrova, ima pa zatiče, tako da jo je potrebno privzdigniti, da jo lahko odstranite iz tiskalnika.
  • Kartušo odstranimo iz tiskalnika. Pazite, da se ne popackate, saj lahko nekatere kartuše vsebujejo ostanke črnila. Najbolje, da jo spravite v manjšo plastično vrečko.
  • Novo kartušo vzemite iz škatlice. Odstranite zaščitno folijo, ki ščiti čip na kartuši, da se črnilo ne zasuši. Služi tudi temu, da se ne popackamo.
  • Novo kartušo nato vstavite v ležišče kartuše. Primite jo za zgornji del in jo vstavite v režo. Če je potrebno, jo močneje potisnite, zataknite varovalo ter zaprite pokrov tiskalnika.

Tiskalniki, ki uporabljajo več kartuš, imajo v navodilih opisan tudi poseben postopek vstavljanja kartuš.

Dodatno:

  • Pri nekaterih tiskalnikih bo računalnik ob prvem tiskanju po zamenjavi kartuše opozoril na zamenjavo in vprašal, če želite ''resetirati'' stanje črnila v kartuši. Sledite navodilom. Tako imate nadzor nad porabljenim črnilom v kartuši in lahko pravočasno kupite novo (pri uporabi kompatibilnih oz. tovarniško obnovljenih kartuš ponavadi tiskalnik ne prikazuje stanja črnila v kartuši).
  • Pri nekaterih napravah (multifunkcijskih) je potrebno po zamenjavi kartuše natisniti testno stran in le-to skenirati, da lahko potem nemoteno tiskate.

 

Za tehnično pomoč smo na voljo preko telefona (02/6200-400, 051/894-960), e-pošte, skype in pomoči v živo.